Mission Team

Wij Ronald en Maria en al sinds 2008 bezig met het helpen van de armen in India. Nadat ik, Ronald, door Paul en Dee Olson (USA) was uitgenodigd om met hen mee te gaan naar hun contact in Vishakapatnam, was ik zo geraakt door de armoede en de nood aldaar, dat ik besloot dat Maria voortaan mee zou gaan en dat we zelf ook meer konden betekenen voor de bevolking.

Paul en Dee samen met een Indiase vriend een project hadden waar ze naailessen en naaimachines gaven aan arme weduwes om een inkomen te genereren. Dat inspireerde ons om hen hierin bij te staan. Paul Olson werd in 2012 ziek en overleed tot ons grote verdriet in februari 2016. Wij besloten dat de beste manier om hem te eren het voortzetten van zijn werk in India was.

Uiteindelijk is dit alles uitgebreid en voeden we daklozen, delen medicijnen uit aan zieken en lepra patiënten, speelgoed en kleding aan wezen, helpen met waterpompen te slaan voor dorpen waar geen schoon drinkwater is en nog veel meer. Inmiddels helpen wij niet alleen in Vishakapatnam en omstreken, maar ook Chennai, Hyderabad, Vizianagaram en de tribal area’s (dorpen in de bergen en het platteland van Andhra Pradesh).

Er is een grote nood, vooral in de dorpen waar geen drinkwater is. We willen heel graag het aantal te plaatsen waterpompen uitbreiden naar minstens één, en het aantal naaimachines naar minimaal 10 per maand, en daarnaast zo veel mogelijk mensen te eten geven.

Privé leven we ook uit geloof en in afhankelijkheid van God. Stichting doxa betaalt ons geen salaris. We leven van giften van partners die ons in gebed en financiën ondersteunen in het werk dat we voor Hem mogen doen.

 

Ronald Mohanty

Alfred Mohanty 
project manager – India

Bishop Sudheer Mohanty

     Team India 2020